فهرست ها

کتابخانه هایی که کار می آفرینند

کتابخانه ای که به همت مسئول کتابخانه و مسئول کارگاه قالی بافی، اعضا دلشان را به اشتغال و درآمدزایی گره زده اند.

حکایت «کتابخانه حکمت» گره رُز ساختن و گره شغل باز کردن است؛ کتابخانه ای که به همت مسئول کتابخانه و مسئول کارگاه قالی بافی، اعضا دلشان را به اشتغال و درآمدزایی گره زده‌اند.

محمدعبدلی،مسئول کتابخانه حکمت روستای حسین‌آباد عاشوری با اشاره به اهمیت تعامل کتابخانه‌های عمومی با سایر نهادهای مردمی، می‌افزاید: این کارگاه با همکاری پایگاه کوثر در روستا و آقای قیاسی از مجموعه قالی بافی نگار آغاز به کار کرده و خوشبختانه استقبال هم خوب بوده به ویژه اینکه کتابخانه محیطی عمومی و فرهنگی قلمداد می‌شود و خانواده‌های روستایی با آرامش خاطر در این محیط رفت و آمد می‌کنند و شور و حال خوبی در روستا ایجاد شده است.

مسئول کتابخانه حکمت روستای حسین‌آباد عاشوری ادامه می‌دهد: مسئولان کتابخانه‌ها می‌توانند با شناسایی ظرفیت‌های و نقاط ضعف منطقه، در حوزه‌های مختلف اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی  ورود کنند و اقدامات در خور انجام ‌دهند.

او به فعالیت کتابخانه روستا در راستای رشد و شکوفایی مباحث اجتماعی و اقتصادی اشاره می‌کند و می‌گوید: با توجه به نیاز روز در حوزه اقتصادی، تولید و اشتغال برنامه‌های مدون داریم به طور مثال برای اقشار و سنین مختلف کلاس‌های آموزشی که منجر به ایجاد درآمد شود، برگزار می‌کنیم.

عبدلی راه‌اندازی کارگاه قالیبافی در فضای کتابخانه حکمت را نمونه‌ای از این خدمات می‌داند و یادآور می‌شود: در این کارگاه بانوان روستا به ویژه خانم‌های جوان برای آموزش فرشبافی در دو شیفت صبح و بعدازظهر در بخش‌های مختلف اعم از بزرگ پارچه و تابلوفرش آموزش می‌بینند و  پس از اتمام دوره آموزشی و کسب مهارت لازم فضای اشتغال این هنرجویان فراهم است به طوری که دار قالی و دیگر مصالح مورد نیاز در اختیارشان قرار می‌گیرد تا در منازل قالی بافی کرده و دستمزد دریافت کنند.

وی از پیشینه درخشان روستا در حوزه قالی بافی و شهرت آثار هنری بافندگان این دیار یاد می‌کند و می‌گوید: پیشینه روستا در حوزه قالیبافی خودش ظرفیتی است و هنرجویان بعد از آموزش به روز و اصولی می‌توانند کارگاه‌های فرشبافی دایر و اشتغال‌آفرینی کنند.

بهنام قیاسی،مسئول کارگاه قالیبافی درباره ایجاد گارگاه فرش بافی در کتابخانه می‌گوید: اهالی این روستا سابقه خوبی در هنر قالیبافی دارند و اغلب زنان در گذشته به فرشبافی مشغول بودند. بنابراین با آموزش اصولی بر اساس نیاز بازار ظرفیت اشتغالزایی در حسین‌آباد عاشوری فراهم است.

کارگاه قالیبافی وتابلوفرش بافی

اخبار و اطلاعیه